sunnuntai 29. elokuuta 2010

Takaisin nollakerhoon

Että pitikin lähteä vielä nomekokeisiin jo saavutetun ykköstuloksen jälkeen. Lauantaina Alavudella palasimme Oton kanssa taas toivottomien säheltäjien sarjaan, kun tuomari keskeytti kokeemme Oton siirrettyä varista hakualueella. Ennen koetta Otto oli mielestäni rauhallinen ja kaikki vaikutti hyvältä, mutta odotuspaikalla juuri ennen vuoroamme se sitten silminnähden kuumeni ja alkoi äännellä. Kokeen alun ykkösmarkkeerauksesta vielä selvisimme, mutta sen jälkeisessä seuruuttamisessa Otto pyrki jo edistämään ja lähtemään töihin omalla luvalla. Helpossa maaohjauksessa se kääntyi ennen riistaa omalle reitilleen, mutta sain sen vielä pysäytettyä pillillä ja tämänkin tehtävän suoritettua. Hakutehtävän aikana Otto haahuili suurimman osan ajasta niin kaukana, että en tiennyt yhtään missä se liikkui. Kolme riistaa palautui, mutta suurimmaksi osaksi Otto taisi vaan juoksennella omaksi huvikseen kaukana ohjaajastaan. Tuomari kävi lopulta toteamassa variksen siirron ja kätteli meidät kotimatkalle. En tiedä aiheuttiko yleisön joukossa ollut Annina ylimääräisiä paineita vai miksi mokasimme taas. Hyvät hansikkaat kasvattaja kuitenkin arveli Otosta olevan valmistettavissa. Vähän huono maku jäi kieltämättä itsellekin, kun nomekausi päättyi näin surkeasti.

4 kommenttia:

  1. No hö :( Häntä pystyyn vaan ja lisää treeniä! Herra Hansikkaan kanssa hallittavuus on se kuukauden sana, tehtävät ovat sille helppoja. Ja olihan lauantaina suorituksessa paljon hyvääkin!!! (Muistat aina kertoa vaan ne kehnot osuudet.) t. Hanskatehtailija

    VastaaPoista
  2. No sehän tässä taas ihmetyttää, kun olen jo luullut tuon hallittavuuden olevan kunnossa. Nyt näin koirasta heti alussa, että se ei tule pysymään käsissä. Eipä sitä viitsi hyviä puolia liikaa mainostaa, kun totuus on kuitenkin se että alokasluokan kokeessa nollille jääminen kertoo rehellisesti asioiden olevan pahasti pielessä..

    VastaaPoista
  3. no tässähän on talvi aikaa harjoitella sitä hallittavuutta....
    On meinaan meilläkin vähän työsarkaa kun tämä metsästyskausi loppuu.

    VastaaPoista
  4. Jep, nometokotreenejä täytyy kyllä tehdä ahkerasti talvikaudella..

    VastaaPoista