sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Sunnuntain yhdistelmätreenit

Ajelin tänään koulutuskentälle, että pääsisin tekemään tokon hyppyharjoituksen oikealla esteellä. Otin mukaan myös kassillisen dameja tarkoituksenani kokeilla pitkästä aikaa hakua. Vein metsään kuusi damia noin 40x60 metrin alueelle, ja lisäksi yksittäisen damin aukean reunaan ohjausharjoitusta varten.

Otin yllättävän rauhallisen Oton autosta ja pikaisen pissatuksen jälkeen aloitin treenit toko-osiolla. Teimme aluksi luoksetuloja, jotka sujuivat hyvin. Enää ei tarvinnut nostella polvea, koska Otto ei juossut päin jalkaani vaan osasi mennä hienosti suoraan sivulle. Luoksetulojen jälkeen makuutin Ottoa minuutin verran tauolla ja siirryin hyppyihin. Käskin Oton hypätä esteen yli ja teetin sitten esteen takana muutaman istumisen ja maahanmenon ennen hyppyytystä takaisin päin. Kerran Otto ennakoi takaisin hyppääämistä ja osui pari kertaa esteeseen, eli aivan toivomaani tasoon emme tässä harjoituksessa yltäneet.

Tokoverryttelyn jälkeen seuruutin Ottoa noin sata metriä ohjauspaikalle, jossa lähetin sen ylittämään aukkoa koskematonta hankea pitkin. Damin olin vienyt aukon reunaan takakautta kiertäen. En uskaltanut ottaa etäisyyttä tähän harjoitukseen kuin suunnilleen 25 metriä, mutta Otto selvitti linjan todella hyvin edeten lähes viivasuoraan damille asti. Aivan lopussa linja kaartui hieman vasempaan, mutta lähihakupillitykseni sai Oton käyttämään nenäänsä ja dami saatiin hienosti talteen. Nyt on vaan uskallettava kasvattaa etäisyyksiä ohjausharjoituksissakin. 50 metrin sokkolinja voisi olla hyvä tavoite kesään mennessä. Ohjauksen jälkeen seuruutin Oton hakuruudun lähetyspaikalle. Otto teki hakutyötä ihan hyvin, mutta vauhti ei ollut läheskään sitä mitä sen pitäisi olla. Haetin Otolla neljä damia kuudesta, ja aikaa meni noin 11 minuuttia. Haastavuutta harjoitukseen toi syvä lumihanki ja se, että damit upposivat aika syvälle lumeen kun heitin ne aina muutaman metrin päähän kävelyjäljistäni. Hakiessani loput damit pois treeniemme jälkeen huomasin, että Otto oli käynyt pyörimässä yhdellä damilla ja onnistunut hautaamaan sen niin syvälle pehmeään pakkaslumeen, että itsellänikin kesti hetki kaivaa se esiin. Seuraavaa hakuharjoitusta täytyy varmaan helpottaa siten, että jättää dameja enemmän näkyviin esim. matalalla oleville puiden oksille. Riistalla saisi ehkä paremmat hajut hakualueelle ja enemmän virtaa työskentelyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti