sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Ykkönen hyppyestettä hipoen

Aamu alkoi ikävissä tunnelmissa, kun huomasimme että yksi lastenhuoneiden ovista oli auki ja lattialta löytyi lähes tyhjäksi syöty ksylitolkarkkiaski. Omat koiramme eivät normaalisti makuuhuoneisiin öisin mene vaikka ovet ovat auki, joten myrkytysvaaran kohteeksi oli valitettavasti joutunut yökylässä oleva Erin. Mitään havaittavia oireita ei vanhalla rouvalla onneksi ollut, mutta eläinlääkärille soitimme välittömästi. Lääkäri pyysi antamaan koiralle ruokaa verensokerin romahtamisen välttämiseksi ja sitten vain seuraamaan tilannetta. Tätä kirjoittaessa onneksi tilanne on vakaa joten ilmeisesti selvisimme tällä kerralla säikähdyksellä. Lahden jh-kilpailuun emme kuitenkaan Eriniä uskaltaneet Emilian kanssa lähettää, vaan tyttö laitettiin matkaan ilman koiraa. Onneksi ihania ja avuliaita tolleri-ihmisiä riittää, joten Rajalan Jennin kautta järjestyi lyhyellä varoitusajalla varakoira ManU (Fireheart Isn't It Inez), joka olikin esiintynyt Emilian kanssa hienosti sijoittuen seitsemän parhaan joukkoon SM-osakilpailussa. Suuret kiitokset vielä sekä Jennille että Kirsille juniorhandlaajamme avustamisesta!

Itse kävin Oton kanssa Keuruulla tokoilemassa, ja kotiintuomisiksi irtosi avoimen luokan ykköspalkinto, tosin aika niukasti pistein 161,5. Sijoituksemme kahdeksan koiran joukossa oli toinen. Aivan putkeen ei kisareissu ohjaajan osaltakaan mennyt, unohdin nimittäin noutokapulan kotiin. Järjestäjät onneksi lainasivat kapulan, jolla saimme vähän treenatakin ennen koetta. Itse koeliikkeistä paikkamakuu oli ollut hieman levoton, seuraamisessa en tahtonut saada Ottoa oikein mukaan vaan se pyrki hieman jätättämään kävelyosuuksilla. Luoksetulon pysähdys oli hidas, paremmat pisteet olisin saattanut saada käyttämällä suullisen käskyn lisäksi käsimerkkiä. Kaukoissa toinen istumaannousu vaati kaksi käskyä ja hyppyestettä Otto kolautti pahasti takaisinpäin hypätessään. Suoraan silmiin paistanut aurinko ehkä vaikeutti esteen hahmottamista. Koko suorituksen ajan Otto oli yllättävän rauhallinen, jopa liiankin matalavireinen monen liikkeen suorittamisen kannalta. Ykkönen on kuitenkin ykkönen, joten turha valittaa. Parin viikon päästä Tampereella yritämme parantaa pisteitä.

Tässä vielä tuomari Mauri Pehkosen arvostelu:

1. Paikalla makaaminen 8(kerroin 3)=24 pistettä
2. Seuraaminen taluttimetta 7,5x2=15
3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10x2=20
4. Luoksetulo 5x3=15
5. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9x2=18
6. Noutaminen 10x2=20
7. Kauko-ohjaus 9x3=27
8. Estehyppy 7x2=14
9. Kokonaisvaikutus 8,5x1=8,5

Yhteispisteet 161,5.

2 kommenttia:

  1. Onnea Otolle ja Samulille avo1.stä. Hieno se tulos on, turha selitellä;-) Mut hei ei Erin mikään vanha rouva ole sentäs.. juuri keski-iän ylittänyt nuorekkaalla olemuksellaan..Terveisiä koko perheelle ja Ertsulle tietysti kans! Kirsi

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Eipä Eriniä tosiaan uskoisi edes keski-ikäiseksi, niin innolla se on koko ajan valmis leikkimään tai lähtemään ulos :)

    VastaaPoista