sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Makea avaus MEJÄuralle

Viikonloppuna täyttyi yksi kauden tavoitteista, kun Otto pääsi starttaamaan Keski-Suomen Noutajakoirayhdistyksen MEJÄkokeessa. Bonuksena tuli ihan mukava tuloskin, eli AVO1 ja 48 pistettä. Itselleni tuli hieman yllätyksenä se, kuinka työlästä mejäkokeissa käyminen on. Lauantaina jälkien tekemiseen meni noin seitsemän tuntia, ja pitkäksi venyi itse koepäiväkin kaikkine odotteluineen. Jäljentekoon sain onneksi kokeneen parin, joka selitti ja näytti varsin perusteellisesti kaikki jäljentekoon ja lajiin muutenkin liittyvät asiat (kiitoksia vaan Emilia). Sunnuntaina tiesin jo aika hyvin, mitä on odotettavissa eikä jännitys ollut kovin korkealla tasolla. Ottokin käyttäytyi jäljelle lähdettäessä oudon rauhallisesti, vaikka laukaustestin aikaan aamulla se tuntui vielä olevan melko kovilla kierroksilla. Jäljestys lähti heti alusta sujumaan hyvin, ja ainoat kauhun hetket koin ensimmäisen suoran loppupuolella, kun Otto eksyi hetkeksi jäljentekijöiden korjausjäljille ja oli selvästi vähän aikaa ihan pihalla. Se huomasi tässä vaiheessa tuomarin ja oppaan, ja alkoi selvästi vilkuilla minuunkin päin ikään kuin jatkoneuvoja kysellen. En uskaltanut sanoa koiralle mitään ennen kuin tuomari sanoi että voisin kehottaa koiraa. Sanoin Otolle "mene", ja hetken päästä pääsimme taas jälkeen kiinni. Makaukset Otto tutki yllättävän hyvin, eli pysähtyi ja haisteli tarkasti. Kulmilta lähdötkin olivat paljon tarkempia kuin harjoituksissa. Ojan ylitykset olivat paljon vaikeampia kuin harjoituksissa, mutta niistäkin Otto selvisi hienosti. Kaadolle tuloa en edes tajunnut, vaan luulin Oton haistelevan jotakin kuoppaa. Kun tuomari sitten totesi, että nyt saa kehua koiraa ymmärsin että olimme selvinneet ensimmäisestä kisajäljestämme kunnialla. Sorkka oli Otolle uusi tuttavuus, mutta hetken haistelun jälkeen se otti sorkan suuhunsa ja kantoi tielle asti. Tuloksia odotellessa jännitys tiivistyi, ja olin todella iloisesti yllättynyt kun alkumatkan sekoilustamme rokotettiin vain kaksi pistettä, ja Otto oli AVOluokan paras koira. Tulimme siis samalla voittaneeksi Keski-Suomen Noutajakoirayhdistyksen mestaruuden!

Tuomari Seppo Tavin koeselostus: "Lähtömakaus hyvin tutkien määrätietoisesti jäljelle. Kevyesti aaltoillen mennään kaikki suorat. Ykkössuoran lopussa ihmetellään tovi tuomaria, opasta ja jäljentekijöitten korjausjälkiä. Sitten kyllä hyvin matkaan. Makaukset Otto osoittaa hyvin ja kulmat menee tarkasti. Kaato löytyy ja osoitetaan hyvin. Hienoa sopivavauhtista jäljestystä."

4 kommenttia:

  1. Eli ykkönen?? Onnea kovasti Otolle ja taustajoukoille! Kamalan epämääräistä uutisointia;-)
    Meillä juostaan, joten ollaan vielä pari viikkoa treenitauolla.
    T.Riitta ja Akka

    VastaaPoista
  2. Joo, ykkönen. Oli niin rankka viikonloppu että ei jaksanut heti perusteellisemmin tarinoida. Nometreenejä kyllä kaipaisimme, jos vaikka satumme kokeeseen joutumaan parin vkon päästä..

    VastaaPoista
  3. Onnea hienosta tuloksesta!
    meistä ei taida tosiaan olla nyt apua, tai ainakaan ei ole Otolle apua jos Akka ilmaantuu samoihin treeneihin.
    Mutta Minna varmaan on menossa, kannattaa kysellä sieltä suunnalta apuja.

    VastaaPoista
  4. Ok, nyt näyttää siltä että pääsemme tuonne Vesilahden nomekokeeseen.

    VastaaPoista