sunnuntai 30. elokuuta 2009

Kesän viimeisen viikonlopun kuulumisia

Perjantaina kävimme Rantasen Sannan luona Kangasalla hakemassa pahvilaatikollisen vanhoja näyttelyruusukkeita ja pokaaleja. Kiitokset vielä Sannalle esikoisemme luokan järjestämän match-shown sponsoroinnista! Oli myös mukava tavata 15-vuotias Pelle -tolleri, jonka sympaattinen olemus teki meihin suuren vaikutuksen. Eipä taida moni tolleri enää tuossa iässä innostua vetoleikistä köysilelulla. Sannalta saimme myös vihjeen hyvästä jäljentekomaastosta, jossa sitten kävin vetämässä verisientä perässäni lauantaiaamuna. Illalla Otto pääsi vajaat 12 tuntia vanhalle jäljelle, jonka pituus oli noin 600 metriä, ja matkalla oli kaksi makausta 90 asteen kulmineen. Ensimmäinen kolmannes jäljestä oli melkoista haahuilua. En tiedä, olivatko marjastajat kulkeneet jäljen yli, vai mikä aiheutti sen, että Otto pyrki jatkuvasti lähtemään suoraan jäljeltä sivuun. Ohjailin koiraa hienovaraisesti oikeaan suuntaan, ja ensimmäisen makauksen jälkeen se tuntuikin saavan juonesta kiinni. Loppumatka sujui hienosti jäljellä vain pieniä sivuttaistarkistuksia silloin tällöin tehden, ja toisen makauksenkin Otto tutki huolellisesti jatkaen kuitenkin matkaa täsmälleen oikeaan suuntaan. Maalissa odotti taas ruokakuppi, kun emme ole vieläkään saaneet sorkkaa hankituksi. Ensi viikolla olisi edessä koe, jos nyt mahdumme mukaan. Vielä ei ole mitään kuulunut järjestäjien taholta.

Sunnuntaina ajelimme Tervakosken KV-näyttelyyn, jossa Otto pääsi ensin 10-v Emilia tyttäremme kanssa Junior Handler -kehään. Tuloksena oli hieno viides sija, mihin olimme todella tyytyväisiä. Kyseessä oli nimittäin SM-osakilpailu, ja Emilialle tämä oli vasta toinen esiintyminen virallisessa jh-kilpailussa (Oton kanssa ensimmäinen kerta). Emilia jatkoi handlaamista myös tollerikehässä, jossa sijoitus oli urosten kolmas arvosanalla ERI. Tuomari Jukka Kuusisto antoi seuraavanlaisen arvostelun: "Hyvät mittasuhteet omaava valiouros. Kevyehkö pää, vahva selkä. Kyynärpäissä löysyyttä. Hyvät takaraajat. Miellyttävä luonne. Erinomaisesti esitetty."

ps: Tuomarissa taitaa olla selvänäkijän vikaa. Pään keveydestä olen nimittäin samaa mieltä. Erityisesti tuo keveys, tai jopa tyhjyys, tulee esiin nometreeneissä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti