sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Reipasta menoa Paukkumejässä

Edellinen mejäkokeemme meni huonosti, samoin sen jälkeen tekemämme ainoa harjoitus. Kovin suuria odotuksia en siis uskaltanut ladata kauden viimeiseen koitokseemme. Pirkanmaan Noutajakoirayhdistys ja metsästysseura Pohjaslahden paukku tarjosivat kuitenkin hienot puitteet mejäkokeelle niin maastojen kuin kilpailukeskuksenkin osalta.

Oton jälki oli päivän kolmas, joten kovin pitkään emme joutuneet odottamaan metsään pääsyä. Otto lähti liikkeelle reippaasti, tyypilliseen tapaansa jäljen molemmin puolin aaltoillen. Ensimmäinen osuus kuljettiin ylämäkeen mäntytaimikossa ja huokaisin helpotuksesta kun Otto näkyi pysyvän hyvin jäljellä. Reipas vauhti tuotti hieman vaikeuksia koordinaatiokyvylleni ja kaaduinkin selälleni kuoppaan, jolloin Otto pysähtyi ja jäi katsomaan lisäohjeita odottaen. Kehotin koiraa kerran, ja jäljestys jatkui vauhdikkaasti. Toisella osuudella tuomari ilmoitti oppaan pudonneen vauhdistamme, joten yritin hieman jarruttaa vauhtia. Hetken päästä tuomari totesi kuitenkin että antaa mennä vaan kun kerran hyvin sujuu, mutta yritin pitää vauhdin parhaani mukaan kävelyä muistuttavana. Sorkalle pääsimme 14 minuutissa ja pari minuuttia tuli pyörittyä ylimääräisellä lenkillä lintujen perässäkin. Vauhdin jarruttamista on siis alettava harjoittelemaan, samoin kuin makausten tarkempaa huomioimista. Katkokulmaakin pitää yrittää vielä kokeilla ennen lumien tuloa. Ninalta ja Jannelta sain hyviä ohjeita tuleviin harjoituksiin, kiitokset niistä!

Tuomari Sanna Rantasen koeselostus: "Ohjaaja tarkastaa alkumakauksen ja kutsuu sitten Oton töihin. Otto jäljestää reipasvauhtisesti, pääosin ilmavainulla kevyesti jäljen päällä siksakaten, kaikki osuudet hyvin jälkiuskollisesti. Vain 3. osuuden alusta lentoon pyrähtävät linnut aiheuttavat laajahkon tarkastuslenkin. Sen sijaan 3. osuuden lopusta lähtevä metsäjänis aiheuttaa vain pienen tarkistuksen. Makauksia Otto ei juuri noteeraa, molemmat vain nuuhkaistaan nopeasti vauhdista. Kulmat aivan jäljen päältä. Kaadolle suoraan ja jää tutkimaan sitä. Erinomainen jälkikoira, joka parempien makausten merkkausten myötä saisi vielä paremmat pisteet. Vauhdin jarruttaminen voisi olla myös eduksi. Pisteet 46, palkinto AVO1."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti