lauantai 8. toukokuuta 2010

Pistepotti parani

Sateisissa olosuhteissa käytiin tämän päivän tokokoe Tampereella aivan Tapparan ja Ilveksen kotihallin vieressä olevalla hiekkakentällä. Avoimeen luokkaan oli uskaltautunut mukaan ainoastaan neljä koirakkoa.

Oton koe alkoi paikkamakuun osalta huolestuttavasti, kun kuulin koiran alkavan piippaamaan heti jätettyäni sen makaamaan. Tuomarikin kommentoi ääntelyä sanoen sen vaikuttavan reilusti pisteisiin ylemmissä luokissa. Varsinainen koesarjammekaan ei alkanut lupaavasti, kun Otto haisteli seuraamisen alkuajan maata ja eksyi välillä noin puolen metrin päähän viereltäni. Juoksuosuuden aikana poika kuitenkin skarppasi ja lopun kävelykin sujui mallikkaasti. Muista liikkeistä huonosti menivät luoksetulo jossa Otto pysähtyi toivottoman hitaasti sekä taas kerran hyppy, joka ei meillä tunnu ikinä onnistuvan kokeissa. Nyt istuminen esteen takana vaati kaksi käskyä. Parin viikon päästä metsästämme toivottavasti viimeisen ykkösen Mäntästä ja saamme TK2 -koulutustunnuksen kasaan. Sen jälkeen seuraakin sitten varmasti pitkä treenijakso ennen voittajaluokan kokeita.

Pisteet liikkeittäin alla. Tuomarina toimi Jaana Tala.

1. Paikalla makaaminen 9(kerroin 3)=27
2. Seuraaminen taluttimetta 7,5x2=15
3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9x2=18
4. Luoksetulo 7x3=21
5. Seisominen seuraamisen yhteydessä 8,5x2=17
6. Noutaminen 9x2=18
7. Kauko-ohjaus 10x3=30
8. Estehyppy 7,5x2=15
9. Kokonaisvaikutus 9x1=9

Yhteensä 170 pistettä ->AVO1. Sijoitus 2/4.

2 kommenttia:

  1. Onnea Otolle ja isännälle ykkösestä! Varsinkin kaukokäskyt teillä meni tosi upeasti:) terkuin Taika- tollerineiti ja Hanna- emäntä

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Teilläkin on tokoura lähtenyt upeasti käyntiin, nähdään varmaan kokeissa vielä..

    VastaaPoista