sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Yhteistyötä voisi kehittää

Paljon muutakin täytyy kyllä kehittää ennen seuraavaan kokeeseen ilmoittautumista. Tänään nimittäin starttasimme Mäntän talvinomen alokasluokan riistakokeessa aika laihoin tuloksin.

Koe alkoi hakutehtävällä, jossa Otto hölkötteli riistalta toiselle haistellen muiden koirien jälkiä ja välillä koipea nostaen. Yhteenkään lintuun Otto ei koskenut. Olemme siis palanneet samaan pisteeseen, missä olimme viime keväänä.

Toisella rastilla tehtiin kaksi ykkösmarkkeerausta variksilla ja lopuksi ohjaus ensimmäisen markkeerauksen paikalle. Markkeeraustehtävä onnistui aika hyvin, mutta ensimmäistä palautusta Otto hieman arasteli ja pudottikin riistan kertaalleen. Suuttumiseni hakutehtävän aikana taisi vielä painaa takaraivossa. Ohjausriistana oli tavi, jota Otto ei suostunut poimimaan ylös. Olin kuitenkin yllättynyt Oton hyvästä ohjattavuudesta, kun se poistui tavilta toisen markkeerauksen suuntaan. Sain sen nimittäin pysäytettyä hienosti pillillä ja ohjattua sivusuuntaan takaisin taville. Näin tein kaksi kertaa, mutta sitten kutsuin Oton pois ja kävimme yhdessä hakemassa tavin talteen. Lopuksi Otto kyllä kantoi sen nätisti takaisin lähetyspaikalle.

Saamamme arvostelu näytti tältä:

1. HAKU: koiralla on tänään muut hajut mielessä koko haun ajan, ei suostu tuomaan yhtään riistaa (0 pistettä)

2. MARKKEERAUS: erinomaiset suoritukset (10 p.)

3. OHJAUS: kieltäytyy tavista (0 p.)

4. TYÖSKENTELYHALU JA TEHOKKUUS: -

5. YHTEISTYÖ: Yhteistyötä voisi kehittää (3 p.)

yhteensä 13/40 pistettä, sijoitus 28/29

Joukkueemme Team Redadictin sijoitus oli 25/28. Oton lisäksi joukkueessa olivat Ilo (Redadict Unbelievable), joka sijoittui hienosti aloluokan viidenneksi pisteillä 39,5 sekä Pihka (Redadict Unbreakable) sijoituksella 21. ja pistein 28,0.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti