sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Selväksi tuli!

Nyt olen valmis myöntämään, että nome ei tällä hetkellä ole meidän juttumme. Yhteistyöni Oton kanssa on täysin kateissa mitä noutamisasioihin tulee. Pirkan Dameissa häpäisimme itsemme oikein perusteellisesti haahuilemalla kolme tehtävää läpi ilman yhtäkään noutoa! Otto keskittyi haistelemaan muiden koirien hajuja ja nostamaan koipeaan, itse lähinnä pyörittelin peukaloitani saamatta mitään otetta koko tilanteeseen. Tiedän, että nyt on taas kerran peiliin katsomisen paikka, mutta rehellisesti sanoen minulla ei ole aavistustakaan mitä olen onnistunut talven aikana tekemään niin perusteellisen väärin, että tuloksena on tällainen katastrofi.

Välillä on vaikea keksiä hyviä puolia näistä suorituksistamme, mutta tällä kerralla myönteisenä seikkana on ainakin se, että nyt vapautuu kalenterista paljon nomerientoihin suunniteltuja viikonloppuja johonkin hyödyllisempään käyttöön. Julkiset nome-esiintymisemme nimittäin loppuivat toistaiseksi tähän.

6 kommenttia:

  1. Hei ja häntä pystyyn siellä! :) Mitenkäs olisi nyt kunnon tauko kaikesta suorittamisesta sekä isännälle että koiralle? Otto on nuori koira ja äkkiseltään tulee mieleen, että yhteistyölle voisi tehdä hyvää, jos se saa jonkin aikaa vain "olla koira", eli kodin perussäännöt edelleen pätevät, mutta mitään erityistä ei treenata, vaan käydään yhdessä lenkeillä jne. Ja sitten muutaman viikon kuluttua alatte ottamaan hyvin yksinkertaisia ja takuu-onnistuvia lyhyitä juttuja ja niistä vähitellen etenette aina hieman vaativampiin onnistumisten myötä. Tämä nyt on vain minun henkilökohtainen tuntumani luetun perusteella, mutta voisi kuvitella että pienen loman jälkeen suhtautuisitte molemmat asiaan rennommalla asenteella, yhteinen ja hauska harrastushan tämä vain on, ei elämää suurempi asia! :)

    VastaaPoista
  2. Niinpä - häntä pystyyn vaan! :) Juurihan Anitan koulutuksessa nähtiin, että kyllä se Otto noutaa osaa. Pieni tauko tekee tässä kohtaa terää: kun alkaa maistua puulta, kannattaa pitää taukoa ja sitten taas kun alkaa nometus maistua, niin aloitetaan treenit! Aika tiukalta kyllä tuo teidän kalenteri vaikuttaa (mm. neljä mejä-koetta samassa kuussa...) Tsemppiä! :)

    VastaaPoista
  3. No hauskasta en tiedä, mutta harrastus nyt ainakin.. Ei vaan, kiitoksia lohdutuksesta. Ihan järkevältä tuo ehdotus kuulostaa, damikassi saa nyt pölyttyä komerossa hetken aikaa. Ihan vähän tokoilua on kyllä pakko pitää ohjelmassa, kun menin hölmönä ilmoittautumaan kokeisiin.

    VastaaPoista
  4. Oho, Päivikki kommentoi samaan aikaan kun vastasin Katille. Ei tuo meidän kalenteri koskaan täysin toteudu, mejäkokeisiinhan on tunnetusti vaikea päästä enkä onneksi ole vielä ilmojakaan paljon lähetellyt. Kieltämättä näyttää vähän pahalta näin jäljentekijänkin näkövinkkelistä jos sattuisi arpa suosimaan ja "joutuisi" kaikkiin kokeisiin :)

    VastaaPoista
  5. Kannatan kanssa kunnon treentaukoa, Otto ansaitisi vähän lomaa välillä. Ja kokeile muutaman viikon (itse pitäisin varmaan ihan reilun kuuakauden tauon) päästä sitä ehdottamaani juttua;
    yksi nouto, jos ei koiraa kiinnosta niin damit uudelleen komeroon ja uusi yritys myöhemmuin. Alokasluokan jututhan teillä on kokolailla hanskassa, nyt on sitten aikaa treenata sitä hallittavuutta ja malttia.
    Eli noutotauko voi olla ihan hyvä juttu loppujen lopuksi.

    VastaaPoista
  6. Tuo noutojen kiinnostamattomuus tulee esille nimenomaan kokeissa/kimppatreeneissä, ei itsekseen treenatessa. En saa koiraa oikeaan mielentilaan millään, vaan se käy aivan järjettömän kuumana. Huonosti tehdyn peruskoulutuksen satoa tässä nyt korjataan, tuskin malttiharjoituksilla näin vanhasta koirasta enää rauhallista saa :( Mutta taukoa kyllä pidän, se on selvä.

    VastaaPoista