maanantai 23. maaliskuuta 2009

Talvinomeilua Mäntässä


Nyt on sitten Oton koeura avattu, selvisimme nimittäin hengissä lauantain startista Mäntän epävirallisessa talvinomekokeessa. Kovin hyviä pisteitä tai sijoitusta ei kotiin viemisiksi herunut, mutta en kuitenkaan osaa olla kamalan pettynyt. Kokeessa oli kaksi rastia, joista ensimmäisellä tehtiin haku Kirsi Mantilon tuomaroimana. Otto ei lähtenyt tekemään hakua ensimmäisellä lähetykselläni, vaan jouduin ottamaan sen takaisin ja lähettämään uudelleen. Työmotivaatio oli jatkossakin aika heikko, joten ylimääräisiä käskyjä ja maanittelua tarvittiin. Saimme aikarajan puitteissa talteen kolme damia viidestä ja pisteitä 5,5/10. Toisella rastilla tuomarina oli Riitta Koivisto, ja tehtävinä kaksi ykkösmarkkeerausta sekä linjalähetys ensimmäisen markkeerauksen suuntaan. Molempien markkeerausten suuntaan ammuttiin laukaus haulikolla. Ensimmäiselle markkeeraukselle oli matkaa ehkä 25-30 metriä, ja matkalla piti ylittää oja. Maasto oli harvahkoa kuusimetsää, joten jonkin verran näköesteitä osui koiran ja markkeerausheiton väliin. Otto eteni ensimmäisen markkeerauksen suuntaan aluksi hyvin, mutta jäi sitten kuitenkin hakemaan damia liian läheltä. Kutsuin Oton pois ja kokeilin lähettää uudestaan, mutta lopputulos oli sama. Otto selvästi aristeli daminheittäjänä toiminutta avustajaa, eikä uskaltanut mennä riittävän lähelle. Heittäjä kertoi myöhemmin, että dami oli pudonnut tampatun pudotusalueen taakse pieneen kuoppaan, joten Otolla ei ollut mahdollisuutta nähdä damia yhtään kauempaa. Tuomari pyysi tässä vaiheessa meitä siirtymään toisen markkeerauksen lähetyspaikalle, jossa suoriuduimme aivan yhtä huonosti. Etäisyys oli suunnilleen sama kuin ensimmäisessä markkeerauksessakin, ja maasto ehkä hieman peitteisempää. Otto lähti hyvin markkeerausheiton suuntaan, mutta jäi pyörimään liian lähelle ja oli taas selvästi pelännyt damin heittänyttä avustajaa. Lopuksi yritimme linjalähetystä ensimmäisen markkeerauksen damille, ja sen saimmekin ylös ihan hyvin. Pisteitä ei tosin tästä ohjauksesta tullut kuin 4/10.

Koeselostus kokonaisuudessaan näytti tältä:

1. HAKU
Nuori uros, tekee hakua kun haluaa. Saa talteen 3 damia. Pisteet 5,5.

2. MARKKEERAUS
Näkee kummatkin, mutta ei suorita noutoja. Pisteet 2.

3. OHJAUS
Suorittaa ohjauksen motivoidusti. Pisteet 4.

4. TYÖSKENTELYHALU JA TEHOKKUUS
Ailahtelevainen työskentelyhalu, voisi olla tehokkaampi (Mantilo, 6 pistettä).
Voisi keskittyä paremmin (Koivisto, 5 pistettä).

5. YHTEISTYÖ
Ohjaaja ohjaa rauhallisesti "ei aivan tilanteen tasalla" olevaa koiraa (Mantilo, 7,5 pistettä).
Hyvässä yhteistyössä rauhallinen ohjaaja (Koivisto, 7 pistettä).

Yhteispisteet 24,25/50 ja sijoitus 37/42.

Oton veljistä Kairo oli 20. ja Nitro 23. Joukkueena sijoituksemme oli 27/36. Parin viikon päästä on edessä Pirkan damit, joten nyt pitäisi jostain löytää työmotivaatiota Otolle ja opettaa se olemaan pelkäämättä daminheittäjiä.

Ai niin, perjantaina kävimme Korpilahdella eläinlääkärissä ottamassa pari putkilollista verta. Toinen näyte lähtee Lohen tutkimukseen Helsinkiin, ja toisesta etsitään rabiesvasta-aineita Saksassa. Tarkoitus olisi hankkia Otolle passi, jos vaikka kesäkuussa tulisi lähdettyä näyttelyreissulle Norjaan.
Kuvan copyright: redadict.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti