maanantai 2. elokuuta 2010

Outo kumpu & Joen suu

Kesälomani viimeinen viikonloppu kului kotimaanmatkailua harrastaen. Itäsuomen turneesta tuli Suomen yleisurheilumaajoukkueen esimerkin mukaisesti varsinainen turistireissu, eli palkintokaapin täytettä ei kotiin tarvinnut kantaa.

Lauantaina aloitimme nomekokeella, jossa koira sai tuomari Erkko Salolta tällaisen arvostelun:

"Haku: Kieltäytyy variksen noudosta hakualueella ja koe keskeytettiin.
Ohjattavuus: Maa- ja vesiohjaus: Ottaa hienosti linjan kummassakin tehtävässä ja saa noudettua linnut.
Paikallistamiskyky: Tehtävät 1 ja 2: Havaitsee hyvin molemmat pudotukset ja noutaa nämäkin linnut.
Riistan käsittely: Kieltäytyy riistan hausta hakutehtävässä.
Jäljestämiskyky: -
Muut ominaisuudet: Rauhallinen ammuttaessa, toimiva yhteistyö.
Yleisvaikutelma: Koira selvittää hyvin markkeeraus- ja ohjaustehtävät, mutta kieltäytyy variksesta hakutehtävässä.
Tulos: ALO0"


Isäntä sai koetta seuranneelta yleisöltä seuraavan arvion:

"Ohjaaja on aivan hermona koko kokeen ajan eikä anna koiralle missään vaiheessa myönteistä palautetta ja merkkiä siitä että koira toimii hienosti. Tästä johtuen koira muuttuu epävarmaksi ja paineistuu lopulta niin, että lopettaa työskentelynsä."

Sunnuntaina sitten näytelmöitiin, ja tuomari Rune Fagerström arvioi Ottoa näin:

"3v. Erinomainen tyyppi ja koko. Oikeat rungon mittasuhteet. Erinomainen pään malli. Oikea otsapenger. Kaunis ilme. Hyvä kuonon vahvuus. Kaula liittyy hyvin lapoihin. Eturinnan ja rintakehän alaosan tulee vielä täyttyä. Pysty olkavarsi. Hyvin kulmautunut takaa. Riittävä luusto. Litteät käpälät. Rodunomaiset liikkeet. Hyvä karva. VAL ERI, VAK2."

Otto kilpaili myös parhaat liikkeet -kilpailussa ja oli mukana kasvattajaryhmässä, mutta niissä ei tullut mainittavaa menestystä. Isäntä sai taas kuulla kunniansa kilpailua seuranneelta yleisöltä ja myös tuomarilta näyttelyn jälkeen, kun Oton todettiin olevan pelkkää luuta ja nahkaa. Tuomari kertoi luulleensa Ottoa kerrostalokoiraksi ja olisi kuulemma sijoittanut sen korkeammalle, jos vain lihaksia löytyisi. Siispä lisää proteiinia lautaselle ja liikuntaa. Sama resepti sopinee isännällekin.

1 kommentti:

  1. No me kotiuduttiin varmaan vielä vähäisempien palkintojen kanssa:-)
    Otto on hyvä koira ja haluaa tehdä sinulle töitä, onhan tuo paineistuminen selvä merkki siitä, että olet koiralle tärkeä. Se selvästi hätääntyi, kun luuli ettet ole siihen tyytyväinen.
    Ihan samojen asioiden kanssa itsekin olen joutunut tappelemaan.
    Treenit loppuviikosta olisi meillä suunnitlemissa, ellei tuo Akka sitten aloita sitä juoksua jo nyt. Ollaan yhteyksissä.

    VastaaPoista